top of page
Keypoint laser kustomointi aallonpituus optinen teho

LASERIN KUSTOMOINTI

Point to Success.

Teollisuuslaserissa on useita kustomointimahdollisuuksia, joista voit valita tarpeisiisi sopivan rungon halkaisijan, aallonpituuden, optiikan, fokusetäisyyden, kotelointiluokituksen, viivan pituuden ja paksuuden, käyttöjännitteen, optisen tehon, turvallisuusluokituksen, pulssituksen sekä kaapelit ja liittimet. Lasereiden ohjaus on aina integroitavissa älykkäisiin järjestelmiin. 
 
Kysy tarjous! Toimitusvarmuus on ylpeyden aiheemme.
Rungon halkaisija Ø (mm)

Laseria on saatavilla 10, 12.7, 20 ja 25 mm rungon halkaisijalla. Kokoon vaikuttavat laserin optinen teho, optiikka ja käyttöympäristön lämpötila. Lämpimiin olosuhteisiin soveltuu paremmin suuri kuin pieni runko, koska siinä on enemmän pinta-alaa lämmön haihdutukseen. Nyrkkisääntönä on, että mitä tehokkaampi laser, sitä isompi runko.

Aallonpituus (nm)
Keypoint aallonpituus.png

Lasereita on saatavilla violetin (405 nm), sinisen (450 nm), vihreän (520 nm), punaisen (635 ja 660 nm) ja infrapunan (780, 808, 830, 880 ja 980 nm) aallonpituuksilla. Punaista aallonpituutta (635 nm) käytetään tyypillisesti ihmissilmälle tarkoitetuissa sovelluskohteissa. Haastaviin olosuhteisiin soveltuu vihreä aallonpituus (520 nm), joka näkyy ihmissilmällä jopa kuusi kertaa punaista väriä paremmin. Konenäköratkaisuihin soveltuu punainen aallonpituus (660 nm).

Viivan pituus ja paksuus

Viivan pituus voidaan optimoida sovelluskohteeseen sopivaksi. Viivan pituuteen vaikuttaa linssin avautumiskulma, laserin asennuskulma sekä sen korkeus ja etäisyys suhteessa valaistavaan pintaan. Viivan paksuus on noin 1–3 millimetriä aallonpituudesta ja pintamateriaalista riippuen. Lue lisää blogista >

Optinen teho (mW)

Lasereita on saatavilla eri optisilla tehoilla 1–300 mW. Tasainen ja vähän heijastava pinta tarvitsee vähemmän tehoa kuin huokoinen ja valoa imevä pinta.

Optiikka

Lasereihin on saatavilla piste, Powell-, Gaussian- Colophony- tai DOE-linssi. Laadukkaalla optiikalla voidaan muodostaa erittäin tarkkoja pisteitä: pisteen koko on fokusetäisyydellä 100 mm jopa alle 25 μm (1/e²). Powell-linssi tuottaa tasaintensiteettisen laserviivan, kun Gaussian-linssillä voidaan korostaa viivan keskiosaa. Colophony-linssi on edullisempi vaihtoehto Gaussian-linssille. DOE-linssillä voidaan toteuttaa eri kuvioita.

Kotelointiluokitus

Lasereita on saatavilla kotelointiluokissa IP62 ja IP67. IP67-suojausluokan laserit ovat pölytiiviitä ja kestävät veteen upotusta enintään 1 metriin ja 30 minuutin ajaksi. Niissä on kvartsi-ikkuna, joka suojaa laserin sisäosat hermeettisesti kosteudelta ja lialta. Kaikki valmistamamme laserit kestävät tärinää ja iskuja alumiinisen ja anodisoimalla pintakäsitellyn rungon ansiosta. Elektroniikka on suojattu hermeettisesti pölyltä, kosteudelta ja pakkaselta.

Fokusetäisyys

Laser on fokusoitavissa äärettömään tai halutulle etäisyydelle (0,1–5 m). Ääretöntä käytetään, kun tarvitaan pitkää viivaa tai jos laser on sijoitettu kauaksi valaistusta kohteesta, tai sen sijoituspaikka vaihtelee.

Pulssitus

Kaikkiin lasereihin on saatavilla pulssitus. Tiesitkö, että laserin pulssituksella voidaan vähentää valaistusolosuhteiden vaikutusta konenäköratkaisun mittaustuloksiin? Valaistusolosuhteiden vaikutusta voidaan vähentää myös kaistanpääsuotimella, jonka käytön mahdollistaa laserin vakiona pysyvä (koherentti) aallonpituus.

Käyttöjännite (VDC)

Valittava käyttöjännite on joko 5, 8, 12, 16 tai 24 VDC. Teholähteen avulla laserit voidaan kytkeä  suoraan verkkovirtaan (230 VAC).

Turvallisuusluokka

Lasereita on saatavilla turvallisuusluokissa 1, 2, 2M, 3R ja 3B. Lue laserluokista Säteilyturvakeskuksen (STUK) kotisivuilta.

Kaapelit ja liittimet

Lasereihin on saatavilla erilaisia liittimiä, jotka voivat olla kytkettynä joko suoraan laseriin tai kaapelin päähän. Valmistamme laserit tarvittaessa haluamiisi liittimiin ja kaapeleihin.

bottom of page