top of page

Kultainen ansioristi kruunasi Riitan 20-vuotisen uran Keypointilla

Riitta Roivainen aloitti Keypointin kolmantena palkattuna työntekijänä vuonna 2002. Keypointin perustaja Jorma Orkosalo soitti yhteisen tutun suosittelemana Roivaiselle, joka tarttui välittömästi tarjottuun työtehtävään elektroniikka-asentajana. Yhteinen taival saavutti 20 vuoden virstanpylvään 7.10.2022.

Merkkipäivän kunniaksi Keypoint järjesti henkilökunnalle juhlaillallisen, jossa Orkosalo ojensi Roivaiselle Suomen Yrittäjien myöntämän kultaisen ansioristin. Ansiokasta uraa oli itsestäänselvää juhlistaa arvoikkammalla mahdollisella tavalla.


”En kuuna päivänä osannut haaveillakaan tällaisesta yllätyksestä. Ansioristi on ehdottomasti urani kohokohta. Se osoittaa minulle, että työtäni arvostetaan”, kertoo Roivainen silmät täynnä ilon kyyneliä.


Juhlatilaisuudesta Roivaiselle jäi mieleen myös Orkosalon kysymys, että tekisikö hän saman matkan uudestaan Keypointin leivissä.


”Vastasin, että kyllä tekisin. Nautin käsillä tekemisestä. Vapaa-ajallanikin neulon ja ompelen paljon. Isäni oli vaatturi; näen minun ja hänen työssään paljon samaa. Nautin myös siitä, että saan suunnitella itsenäisesti työni ja valmistaa laserit itse alusta loppuun saakka”, kuvailee Roivainen työtään.


Roivaisen työ lasereiden tuotannossa ei ole juurikaan muuttunut 20 vuoden aikana. Vanhimpana työntekijänä Roivainen on saanut vastuuta työsuunnittelusta ja uusien työntekijöiden perehdytyksestä tuotannossa. Teollisuuslaserit ovat kuitenkin pysyneet teknologialtaan lähes muuttumattomina, vaikka uusia lasermalleja on syntynyt asiakkaiden tarpeisiin.


”Kokemusta on tullut jo sen verran, että voisin valmistaa laserin vaikka silmät sidottuna”, naurahtaa Roivainen.

bottom of page